Чому ваша піца не вдається - секрети приготування ідеального тонкого тіста - смачна домашня піца | Кулінарні новини | FoodOboz
Значно бюджетніше готувати піцу в домашніх умовах, ніж замовляти доставку. Але навіть у досвідчених господинь з такою стравою виникають проблеми. Випічка стає більше схожою на пиріг, тісто погано жується або ж просто горить.
З цієї причини редакція FoodOboz вирішила поділитися найбільш типовими помилками, які зазвичай трапляються в процесі приготування піци. Ви зможете їх швидко виправити.
Використання неякісного борошна.
Універсальне борошно не забезпечує оптимальної текстури для піци, оскільки містить недостатню кількість білка для формування міцної глютенової матриці. Рекомендується використовувати хлібне борошно з високим вмістом глютену, щоб отримати щільне і еластичне тісто.
Недостатнє або надмірне вимішування тіста.
Недостатнє замішування може спричинити погану структуру тіста, тоді як надмірне – зробити його занадто жорстким. Рекомендується замішувати тісто близько 8-10 хвилин, періодично перевіряючи його еластичність, розтягуючи тонкий шматочок.
Занадто ніжне розгортання тіста.
Тонке тісто не в змозі витримати начинку і втрачає свою еластичність. Тому варто робити трохи товстіший край, а також розкачувати тісто рівномірно, підсипаючи борошно на робочу поверхню.
Надмірна кількість начинки
Щоб уникнути вологості піци, важливо обрати оптимальну кількість начинки. Віддавайте перевагу кільком якісним інгредієнтам, розміщуйте їх рівномірно й уникайте занадто великої кількості сиру.
Застосування холодного соусу і сиру
Холодні інгредієнти можуть вплинути на однорідність приготування страви. Перед використанням дайте соусу і сиру досягти кімнатної температури.
Недостатнє розігрівання духовки
Холодна духовка не забезпечує необхідний рівень температури для утворення хрусткої скоринки. Розігрійте духовку разом з формою, в якій будете випікати піцу.
Несоблюдение времени приготовления
Піца має тенденцію швидко підгоряти. Тому важливо контролювати час і температуру: тонке тісто потрібно випікати при температурі 180 градусів протягом 10-15 хвилин, тоді як для товстого тіста знадобиться 20-30 хвилин.
Нарізка піци ще до того, як вона охолоне.
Розрізання гарячої піци може спричинити зсув сиру та начинки. Дайте піці трохи часу охолонути, щоб сир затвердів і інгредієнти залишалися на місці.
На OBOZ.UA ви також знайдете безліч рецептів для ознайомлення: