Ці кулінарні рекомендації від бабусі варто запам'ятати кожному.


Бабусі знають чимало мудрих порад щодо приготування їжі, до яких варто дослухатися. Читайте про основні з них в матеріалі ТСН.ua.

Cuisineas ділиться мудрими порадами бабусь з приготування їжі. Ці рекомендації варто запам'ятати, адже вони можуть стати в нагоді під час кулінарних експериментів.

Порізати цибулю без сліз

Часто, коли ми готуємо їжу, необхідно очистити та нарізати цибулю. Багато хто з нас плаче ріками сліз під час цього процесу. Проте, існує спосіб уникнути цих труднощів, якщо знати один простий трюк.

Допомагає простий спосіб: під час нарізання цибулі потрібно набрати в рот води. Тоді "сльозогінний" газ, який виділяється цибулею, не буде потрапляти вам у очі.

Немає можливості для розігріву масла.

Якщо вам потрібно додати до страви м'яке масло, але ви про це забули і не дістали продукт із холодильника - не біда. Просто натріть на тертушці тверде масло. Тепер воно без проблем поєднається з іншими компонентами рецепту.

Занадто багато солі або перцю.

Приготування їжі може бути справжнім мистецтвом. Часто трапляється, що у поспіху людина додає занадто багато солі або перцю. Але не варто одразу відмовлятися від страви! Є способи, як це виправити. Якщо ви пересолили або переперчили, спробуйте додати очищену картоплину. Просто наріжте її і змішайте з їжею, залишивши на деякий час. Картопля швидко поглине надлишок спецій, і ваша страва знову набуде приємного смаку. Для порятунку солоної їжі також можна використати скибку хліба.

Вода виливається з鍋а.

Якщо ви готуєте, скажімо, макарони і прагнете уникнути переливання води з каструлі, спробуйте покласти зверху дерев'яну ложку. Цей легкий трюк дозволить піні досягти лише ложки, не виходячи за межі каструлі.

Неприємні аромати на кухні

Від неприємних ароматів можна легко позбутися, використовуючи оцет. Досить налити цю рідину в миску (або вдві, якщо кімната велика) і розмістити її на кухні. Оцет ефективно нейтралізує різні запахи.

Продовжити термін зберігання фруктів.

Абрикоси, груші, яблука, виноград та інші фрукти і ягоди будуть зберігатися довше, якщо в кошик до них покласти корок з-під вина. Його потрібно перед цим розрізати навпіл. Він вбере в себе всю зайву вологу і не дасть фруктам почорніти та згнити раніше часу.

Щоб варення не запліснявіло

При консервуванні варення не забудьте посипати поверхню невеличкою порцією цукрової пудри. Це допоможе запобігти розвитку бактерій та грибків у банці.

Картопля не дасть паростків.

Картопля буде зберігатися набагато довше і не проростатиме, якщо її ви будете зберігати в сухому затіненому місці, а в мішок чи ящик для зберігання покладете яблуко. Ця хитрість також допоможе зберегти коренеплоди твердими.

Related posts