Енергетичний десерт: три рецепти кавових ласощів
Про те, як готувати ліниву шарлотку на пательні розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Кулінарні витівки".
Желе з кавою (скриншот / Кулінарні витівки)
Для того, щоб приготувати желе з кавою, необхідні такі інгредієнти:
Ось як приготувати кавове желе.
Щоб приготувати цей десерт, спочатку необхідно залити желатин кавою. В окремій ємності об'єднайте йогурт з цукром та какао-порошком.
Ретельно перемішайте суміш до однорідності, а потім влийте в неї желатин з кавою. Ще раз перемішайте масу, щоб уникнути грудочок в масі.
Розподіліть кавове желе по стаканах і поставте їх у холодильник, щоб воно як слід застигло, приблизно на 15 хвилин. Коли десерт буде готовий, доповніть його прикрасою з мигдальних пелюсток.
Тирамісу (зображення / Кулінарні секрети)
Щоб приготувати тирамісу, потрібні наступні продукти:
Як готувати тирамісу
Щоб швидко приготувати тирамісу, змішайте крем-сир з цукром і молоком. Збивайте цю масу віничком, поки вона не стане однорідною, а потім перенесіть у кондитерський мішок.
В чистій мисці змішайте щойно заварену каву з ромом. Печиво необхідно поламати на декілька частин відповідно до розміру посуду, наприклад, склянок.
Створіть тонкий шар крему, а потім розмістіть на ньому шар печива, попередньо зануривши його в суміш рому з кавою. Продовжуйте цей процес, поки не використаєте всі інгредієнти.
Прикрасьте тирамісу кремом та присипте какао. Перед подачею помістіть десерт в холодильник на 15-20 хвилин, щоб печиво просочилось кремом.
Десерт з кави та бананом (скріншот / Кулінарні шедеври)
Для приготування десерту з бананом і кавою знадобляться ці інгредієнти:
Як приготувати десерт з бананом та кавою
Для приготування цього простого десерту, в блендер потрібно помістити какао і цукор, а потім додати каву. Очистіть два банани і наріжте їх на невеликі кусочки, після чого додайте їх разом з йогуртом до інших інгредієнтів у блендері.
Подрібніть інгредієнти до отримання однорідної текстури. Третій інгредієнт очистіть і наріжте на тонкі кругляки, виклавши їх рівномірно в десертну посудину. Залийте банани сумішшю з бананів та кави, зберігши деяку частину для подальшого використання.
Додайте до десерту хрусткі кульки та залийте їх залишками подрібненої маси. Через 10-15 хвилин, коли десерт трохи охолоне і затвердіє, ви можете прикрасити його шоколадною стружкою.