Фрикасе з курячого м'яса: як приготувати смачну та елегантну французьку страву.
Що потрібно для фрикасе з куркою
Щоб приготувати цю французьку страву з м'ясом, яке тушкується, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Промийте курячі стегенця та зріжте з них шкірку. Потім підсоліть м'ясо з обох боків. Розігрійте олію в пательні на середньому вогні та покладіть стегенця частиною, на якій була шкірка, донизу.
Обсмажте куряче м'ясо для фрикасе до утворення золотистої скоринки і витоплення жиру, приблизно 5 хвилин. Потім переверніть ніжки і продовжте смажити з іншого боку, поки м'ясо не набуде рум'яного кольору, близько 2 хвилин.
Промийте гриби та наріжте їх на тонкі скибочки. Очищені цибулини наріжте, а часник подрібніть після очищення. Вийміть курячі стегенця з сковороди, залишивши 2 столові ложки витопленого жиру, і додайте туди нарізані гриби.
Смажте печериці протягом 5-8 хвилин, до підрум'янення. Тоді додайте цибулю, шалот і часник, і готуйте, періодично помішуючи, поки цибуля не стане м'якою і напівпрозорою, протягом приблизно 5 хвилин. Поперчіть, додайте каєнський перець і борошно - і, перемішуючи, готуйте суміш до загустіння.
Тоді додайте біле вино і готуйте соус, постійно помішуючи, поки не випарується алкоголь. Підвищте вогонь і варіть соус протягом 3-5 хвилин. Після цього додайте курячий бульйон, чебрець і лавровий лист, а потім доведіть рідину до кипіння на сильному вогні.
Зменште вогонь до середнього і покладіть в пательню підсмажену курку з соком, що утворився. Накрийте посуд кришкою і тушкуйте стравою на слабкому вогні 45 хвилин, перевертаючи стегенця час від часу.
Після цього зніміть кришку і продовжуйте готувати страву, поки курка не стане м'якою, а соус не загусне. Якщо ж рідина випаровується занадто швидко, не соромтеся додати трішки води або бульйону.
На завершальному етапі приготування фрикасе введіть вершки і продовжуйте тушкувати страву, поки соус не набуде необхідної консистенції. Потім присипте курку чебрецем і подайте її разом із гарніром, наприклад, картопляним пюре чи запеченими овочами.