Мері Беррі поділилася секретами створення бездоганного бісквіта.

Бісквіт "Вікторія" - це класичний британський десерт, що складається з двох ніжних коржів, просочених джемом і прошарованих збитими вершками або масляним кремом.
Як відомо, випічка отримала свою назву на честь королеви Вікторії, яка полюбляла цей торт до післяобіднього чаю. BBC Food публікує класичний та простий рецепт бісквіта від відомої англійської шеф-кухарки і телеведучої Мері Беррі.
Для приготування вам знадобляться чотири яйця курячі, 225 грамів цукрової пудри, 225 грамів борошна вищої якості, дві чайні ложки розпушувача, 225 грамів вершкового масла при кімнатній температурі, а також полуничний або малиновий джем і збиті вершки.
Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія та змастіть маслом дві форми з діаметром 20 сантиметрів. У великій мисці об'єднайте яйця, цукор, борошно, розпушувач і вершкове масло. Суміш повинна бути такою, що легко ковзає з ложки. Розподіліть отримане тісто рівномірно між формами та акуратно вирівняйте поверхні коржів. Важливо: вони повинні бути однаковими за висотою.
Випікайте коржі на середньому рівні духовки протягом 25 хвилин. Коли вони наберуть золотисто-коричневий колір, стануть пружними та легко відокремляться від країв форми, дайте їм трохи охолонути. Після цього переверніть один корж на тарілку і щедро намажте його джемом і вершками. Зверху розмістіть другий корж, залишивши верхню частину вгору. Наприкінці посипте десерт цукровою пудрою для завершення.
Нагадаємо, що раніше дієтолог Емілі Інгліш поділилася рецептом смачного яблучного пирога, який може стати альтернативою пудингу.
Відома американська акторка Різ Уізерспун розкрила рецепт сметанного пирога, який їй передала її бабуся.