Не тільки зайві кілограми! Чому важливо обережно вживати макарони та хліб.


Їжа, що руйнує мозок - нове дослідження про вплив глютену. Фото: Freepik

Британські дослідники виявили незвичний зв'язок між споживанням хліба і макаронних виробів та функціонуванням мозку. Вони пояснили, як ці звичні продукти можуть бути причиною серйозних порушень у здоров'ї.

Дослідники з Великої Британії провели серію експериментів, щоб виявити вплив борошна на функцію мозку. Регулярне вживання хлібобулочних виробів може призвести до розвитку глютенової атаксії. Під час дослідження виявилося, що навіть за відсутності очевидних негативних реакцій на глютен, багато учасників скаржилися на запаморочення та відчуття незграбності після вживання їжі з високим вмістом макаронів і хліба. Деякі люди почали відчувати симптоми, схожі на інсульт, включаючи порушення ходи та труднощі в підтримці бесіди. Глютенова атаксія виникає через непереносимість компонентів глютену, що містяться в пшениці, житі та ячмені. Якщо ви відчуваєте подібні симптоми, рекомендується звернутися до лікаря. Спеціаліст може порадити вам перейти на безглютенові продукти, такі як борошно з нуту, амаранту, мигдалю, гречки, а також рисові або кукурудзяні хлібці, кіноа, рис та інші альтернативи.

Related posts