Помилка, що "знищує" одяг і праску: як правильно гладити речі.


Виявляється, багато людей не знають, як правильно прасувати, що призводить до розтягування та псування улюблених речей, а також до швидкого виходу праски з ладу. Фахівці виділили найпоширеніші помилки, яких допускаються майже всі, і поділилися простими правилами ідеального прасування, які дозволять зберегти ваші одяги в бездоганному стані.

Цю інформацію повідомляють "Новини Ю".

Найперше і найважливіше правило, яке часто ігнорують: прасувати можна тільки абсолютно чисті речі. Якщо на тканині є навіть невелика, ледь помітна пляма, під дією високої температури вона глибоко проникне у волокна. Після цього вивести її буде практично неможливо.

Правильна техніка: зверху вниз

Багато людей користуються праскою безсистемно, часто рухаючи нею зліва направо. Це суттєва помилка, яка може спричинити розтягнення і зміщення тканини. Правильна техніка передбачає рухи зверху вниз, по ходу волокон. Такий підхід допомагає зберегти форму одягу.

Не всі тканини однаково реагують на вологу та температуру. Запам'ятайте ці прості правила:

Прийнято вважати, що праски виходять з ладу здебільшого через виробничі дефекти, але насправді це часто відбувається через неналежне використання. Для того щоб ваша техніка прослужила якомога довше, варто дотримуватись двох основних рекомендацій:

Не активуйте паровий режим, якщо резервуар порожній. Це може спричинити перегрів і вихід з ладу нагрівального елемента (ТЕНу). Крім того, не рекомендується залишати воду в прасці після використання. Залишки води можуть викликати утворення накипу, який забиває отвори для пари і може залишати плями на одязі.

Нагадаємо, експерти з клінінгу поділилися простими лайфхаками, як почистити духовку від застарілого жиру та нагару без використання агресивної хімії. Серед найдієвіших способів -- використання звичайної таблетки для посудомийної машини, якою (змочивши у теплій воді) протирають брудні поверхні, а також нанесення на ніч пасти з харчової соди та води.

Для досягнення остаточного блиску рекомендується нанести на залишки соди оцет. Водночас, абсолютно заборонено використовувати металеві губки, оскільки це може призвести до пошкодження поверхні духовки.

Related posts