Здивуйте малечу та дорослих: рецепт приготування шоколадних яєць до Великодня.

Великдень 2025 року стане чудовою можливістю потішити себе чимось особливим. У цей святковий день зазвичай печуть смачні солодощі, а поряд з ними на столі розташовують яскраво розмальовані яйця.
Сьогодні ми обговоримо, як створити смачні шоколадні великодні яйця, які неодмінно порадують вашу родину та друзів.
Для приготування цього особливого десерту вам буде потрібно всього кілька інгредієнтів, трохи часу та терпіння, але кінцевий результат, безумовно, виправдає всі зусилля. Вам знадобляться:
Для глазурі також знадобиться шоколад (200 г), рослинна олія (40 мл), смажений арахіс (40 г).
У миску кладемо желатин, заливаємо його водою і залишаємо настоюватися приблизно на 15 хвилин. Після цього можна підігріти його в мікрохвильовій печі або розпустити на вогні.
Шоколад розламуємо на шматочки і поміщаємо в більшу ємність. Туди вливаємо желатин і гаряче молоко. Потрібно ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна суміш.
До шоколадної маси вводимо крем-сир і ретельно збиваємо все вінчиком до отримання однорідної консистенції. Потім залишаємо охолонути до кімнатної температури.
На даному етапі збиваємо вершки з льодом та цукрову пудру до отримання густої консистенції. Потім об'єднуємо їх з шоколадом.
Для того щоб надати мусу яйцеподібну форму, можна скористатися кришечками від Kinder Joy. Спочатку ретельно промийте їх, висушіть, а потім злегка змастіть олією - це полегшить витягування. Наповніть їх шоколадно-вершковою масою і залиште в морозильнику на одну годину.
Мус у мисці може за цей час загуснути, але його легко трохи підігріти в мікрохвильовці, перемішати і далі готувати.
Цієї кількості вистачить на сім яєць (14 половинок). "Склеювати" їх між собою потрібно залишками мусу - просто промащуємо, стискаємо разом половинки і підморожуємо хвилин 15.
На цьому етапі потрібно приготувати глазур. Розтопіть шоколад з вершковим маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додайте подрібнений арахіс і ретельно перемішайте інгредієнти.
У суфле-яйці вставляємо дерев'яну шпажку і обмокуємо в глазурі. Через те, що начинка має низьку температуру, шоколад швидко затвердіє. Тримаємо його на шпажці в руках до моменту затвердіння, а потім переносимо на пергамент і продовжуємо процес.
Коли всі частини десерту будуть завершені, ставимо їх в холодильник на кілька годин. Це необхідно для того, щоб мус поступово відтанув всередині.
Ці смачні маленькі шоколадні яйця чудово підходять для частування діток або ж для того, щоб подарувати радість своїм рідним.
Раніше УНІАН розповідав, чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю або Чистий четвер, а також коли фарбувати яйця.