Що слід вживати в їжу та напої при похміллі: популярні страви, які надають перевагу люди в різних куточках світу.


Під час застіль не завжди вдається себе контролювати. Тому у багатьох людей існують свої лайфгаки, як швидко позбутися похмілля. Читайте про них в матеріалі ТСН.ua.

У різних куточках планети існують різноманітні страви та напої, які допомагають боротися з похміллям. CNN підготувала підбірку найбільш відомих з них.

Французька республіка

У цій країні є свої перевірені способи, як швидко подолати наслідки похмілля. Хоча експерти не рекомендують вживати алкоголь вранці після святкувань, мешканці Парижа часто вдаються до коктейлю "Кривава Мері" для полегшення основних симптомів. Звичайно, це роблять лише в тому випадку, якщо немає необхідності йти на роботу.

Часто в місцевих кав'ярнях можна побачити людей, які замовляють класичний напій на основі томатного соку, горілки, солі, табаско, лимону, перцю та вустерського соусу.

Данія

У данців є свій особливий рецепт, який допомагає позбутися похмілля. Страва називається Flæskestegssandwich. Це величезний сендвіч, до якого додають смажену свинину. Після свят багато людей на вулицях чи в кафе жують його. Свинина для сендвіча готується по-особливому. Її смажать на грилі або запікають. Також додають хрумкі скибочки бекону, червону капусту, мариновані огірки, гострий майонез.

Сполучене Королівство

У цій країні тости користуються особливою популярністю, і їх часто вживають після вечірок. Найкраще те, що немає потреби відвідувати кафе – звичайні тости з сиром можна приготувати вдома за лічені хвилини.

Британці мають свій особливий підхід до приготування таких страв: спершу хліб обсмажується з обох сторін, потім його змащують маслом і гострою гірчицею, після чого посипають тертим сиром і ставлять запікатися.

На це потрібно кілька хвилин.

Таїланд

Таїланд може похизуватися найбагатшою кухнею в світі. Водночас тут дуже популярне нічне життя. Тому серед рецептів можна знайти багато таких страв, які допомагають позбутися похмілля зранку.

Мешканці Бангкока часто вирішують проблему похмілля, вживаючи страву під назвою khao tom kui. Ця пікантна та насичена рисова каша подається з безліччю гарнірів, серед яких можуть бути як м'ясні страви, так і гострі салати.

Австралія – це континент і країна, відома своїми унікальними природними ландшафтами та різноманіттям флори і фауни.

Австралійці мають особливу пристрасть до корисних сніданків, тому в їхній кулінарії можна знайти безліч варіантів для ранкової трапези. І якщо ви запитаєте їх про ідеальну страву для відновлення після вечірки, вони однозначно порекомендують тост з авокадо та яйцем, приготованим на сковороді.

Ця страва багата на вітамін А (завдяки яйцям) та калій (завдяки авокадо), що є чудовими компонентами для відновлення організму після святкових застіль.

Related posts