Яблучні сирники за 40 хвилин: рецепт смачного сніданку від Клопотенка.
Які інгредієнти необхідні для приготування яблучних сирників?
Щоб приготувати смачні сирники з яблуками, вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
Щоб створити тісто для сирників з яблучним смаком, спершу очистіть один яблуко і натріть його на крупній тертці. Додайте до натертого фрукта одну столову ложку цукру та трохи кориці, після чого ретельно все перемішайте.
Змішайте сир з яблуком, попередньо розім'явши його виделкою. Додайте в отриману масу яйце і ще дві столові ложки цукру.
Ще раз ретельно змішайте всі компоненти до отримання однорідної маси. Потім додайте борошно і знову перемішайте сирну основу для страви.
Сформуйте з маси сирники заввишки 2 см, а діаметром - 4 см. Для одного виробу знадобиться 80-90 г сирної маси. Для того, щоб сирники краще тримали форму, їх можна додатково обваляти в борошні.
Розігрійте пательню з олією, а також увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів. Спершу обсмажте сирники на пательні - з кожного боку близько 2 хвилин.
Як приготувати сирники з яблуками (скріншот з YouTube-каналу Євгена Клопотенка)
Після цього перекладіть сирники на застелене пергаментом деко і випікайте сирні вироби протягом 10 хвилин.
Тим часом наріжте інше яблуко на скибки та обсмажте в чистій пательні в маслі, змішаному з 2 ст. л. цукру.
Як приготувати карамелізовані яблука (скріншот / YouTube-канал Євгена Клопотенка)
Подавайте сирники, приготовані до ідеальної золотистої скоринки, з карамелізованими яблуками та вершковим кремом. Якщо хочете, замість крему можна посипати їх цукровою пудрою для додаткової солодощі.