Станьте улюбленцем у своїй родині: покроковий рецепт хрусткої грецької спанакопіти зі шпинатом.


Традиційний пиріг з Середземномор'я можна з легкістю приготувати вдома.

Мова йде про грецький делікатес — спанакопіту, для приготування якої знадобляться листкове тісто філо, фета, шпинат та різноманітні пряні спеції.

Спанакопіта ідеально смакує як на сніданок, так і як перекус протягом дня. Такий пиріг точно стане фаворитом родини.

Шпинат - 800 г

Жовта ріпчаста цибуля - 4 одиниці.

Розмістіть шпинат у друшляку, що стоїть у раковині. Залийте його окропом з повного чайника, щоб листя стало м'яким. Дайте шпинату охолонути, а потім вичавте надлишок води. Наріжте зелень на дрібні шматочки за допомогою ножа.

У великій мисці змішайте дрібно нарізану ріпчасту цибулю, фету, трави, яйця, цедру лимона, мускатний горіх, охолоджений шпинат і приправи до однорідності.

Легко змастіть розтопленим вершковим маслом круглу форму для випічки діаметром 20,5 см (вибирайте роз'ємну або знімну). Змастіть верхню частину першого листа філо вершковим маслом і щільно притисніть його до дна форми. Повторюйте цю процедуру з наступними трьома листами, змінюючи їх положення, щоб дно та боки форми були повністю покриті. Залиште частину листів, що звисає, над краями форми. Використовуючи ложку, рівномірно розподіліть начинку по поверхні.

ОЗНАЙОМТЕСЬ ТАКОЖ: Здоровий сніданок для підтримки стрункості: рецепт картопляного кишу від фіналістки проекту "Зважені та щасливі".

Виріжте два залишилися листи філо на кола, трохи більші за діаметр форми. Змастіть верхню частину кожного листа розтопленим вершковим маслом, а потім розмістіть їх зверху на начинці, при цьому змащеним боком вгору. Закріпіть краї філо, що звисають, змастіть їх залишками масла і посипте кунжутом.

Випікайте при температурі 200°C близько 45 хвилин. Якщо ви використовуєте конвекційний режим, знизьте температуру до 180°C. Через 15 хвилин приготування накрийте пиріг алюмінієвою фольгою, щоб верхня частина не підгоріла.

Дайте готовому пирогу охолонути протягом 10 хвилин, а потім перекладіть на дошку або тарілку і подавайте.

Related posts