Давні капустяні млинці фучки: кулінарний рецепт лемківської гастрономії


Про те, як готувати фучки, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Кулінарні витівки".

Щоб створити ці смачні млинці з лемківської кухні, вам знадобляться наступні інгредієнти:

Для того, щоб приготувати фучки, в тісто додають квашену капусту. Спершу її потрібно відтиснути від розсолу, а потім подрібнити ножем - інакше млинці будуть розпадатися.

Цибулю потрібно почистити та покришити, а потім змішати з капустою. Згодом, якщо капуста виділятиме сік, можна злити зайву рідину.

В окремій ємності просійте борошно, щоб ваші капустяні оладки вийшли більш повітряними. До борошна внесіть соду і сіль. Для додаткового аромату додайте кмин і чорний мелений перець.

Розбийте в борошно яйця, після чого влийте молоко. Попередньо нагрівати рідину не потрібно. Ретельно перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції маси, щоб не було жодних грудочок.

Після цього інтегруйте до рідкого тіста квашену цибулю разом із капустою, а потім ще раз ретельно перемішайте, щоб капуста рівномірно розподілилася по всій масі. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте фучки – для одного капустяного млинця в лемківській кухні вам знадобиться приблизно 1 столова ложка тіста.

Як приготувати фучки (скріншот / Кулінарні шедеври)

Фучки слід обсмажувати на помірному вогні, витрачаючи по 2-3 хвилини з кожного боку. Після смаження викладіть їх на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію. Цю страву з лемківської кухні можна подавати так само, як деруни, із сметаною, до якої за бажанням можна додати зелень або часник.

Related posts