Така ж овочева запіканка з картоплею, як у нашому дитинстві: вона приносить радість як малечі, так і дорослим.


Розповідаємо, як зробити, щоб картопляна запіканка не розвалювалася і вийшла смачною.

У спогадах багатьох людей збереглися страви, які вони куштували в дитинстві. Однією з найбільш улюблених згадок є картопляна запіканка, яка була популярною в дитячих садках.

Ця страва з золотистою скоринкою та ніжною серединкою викликає спогади про теплоту, піклування і безтурботні дні, коли життя здавалося простим. Хоча ми не можемо повернути час, овочева запіканка з картоплею здатна подарувати відчуття затишку і комфорту.

Існує безліч варіацій цієї страви. Хтось включав у рецепт яйце, інші ж надавали перевагу манці, сметані або навіть іншим інгредієнтам. Ми обрали варіант, який обов'язково припаде до смаку як дорослим, так і дітям.

Цю страву можна приготувати без особливих зусиль. Спочатку потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти, потім їх змішати і відправити в духовку для запікання. Ось перелік продуктів, які знадобляться для приготування картопляної запіканки:

Розбиваємо яйця у глибоку миску. Очистивши картоплю, ретельно миємо її та натираємо на великій тертці. Вичавлюємо зайву вологу і додаємо картоплю до яєць. Усе добре перемішуємо.

Помідори нарізаємо на середні кубики і викладаємо в миску. Додаємо туди ж подрібнений перець і цибулю, добре перемішуємо. Включаємо духовку та встановлюємо температуру на 180 градусів.

Додаємо до овочів олію та молоко, добре приправляємо і ретельно перемішуємо. Потім всипаємо борошно і знову перемішуємо. Форму для випікання вистилаємо пергаментом і змащуємо олією. Перекладаємо суміш з миски у підготовлену форму і посипаємо зверху натертим сиром. Випікаємо протягом 25-30 хвилин.

Протягом цього часу сирно-помідорна запіканка покривається апетитною золотистою скоринкою і добре прогрівається в середині. Цей кулінарний шедевр стане відмінним вибором для смачного обіду або вечері.

Related posts