Вода, коньяк або вино: який спосіб найефективніше замочити родзинки для випічки?
Перед тим як почати вимочування, важливо звернути увагу на відтінок родзинок, адже світліші варіанти потребують більш тривалого часу для підготовки.
Для того щоб родзинки у вашій випічці стали ніжними та соковитими, їх слід попередньо замочити. "24 канал" ділиться порадами, як правильно вимочити родзинки у воді, коньяку або вині.
Перед тим як почати вимочування, важливо звернути увагу на відтінок родзинок, адже світліші варіанти потребують більш тривалого часу для підготовки..
Закип'ятіть воду і дайте їй охолонути протягом кількох хвилин. У глибокій мисці помістіть родзинки і залийте їх гарячою водою так, щоб вони були повністю покриті. Обережно перемішайте родзинки дерев'яною ложкою або паличкою. Після цього процідіть їх через сито, щоб усунути зайву рідину. Дайте родзинкам трохи підсохнути, а за бажанням повторіть процес: знову залийте їх гарячою водою і залиште на 15 хвилин. Потім ще раз процідіть через сито, щоб остаточно видалити залишки вологи.
Промийте родзинки під струменем води та ретельно відіберіть, усунувши зайві домішки. Потім залийте їх окропом і залиште на 30 хвилин для запарювання. Після цього відкиньте родзинки на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Коли родзинки трохи обсохнуть, перекладіть їх у велику миску та залийте сумішшю води з коньяком. На 500 мілілітрів води додайте приблизно чверть склянки коньяку.
Сухофруктам у цій суміші варто настоятися щонайменше 2-3 години, за цей час вони стануть м'якшими та ароматними. І перед додаванням родзинок у тісто, дайте рідині стекти через сито.
Після ретельного промивання родзинок, підсушіть їх на ситі та перекладіть у глибоку миску чи банку. Залийте теплою водою, змішаною з горілкою в співвідношенні: на 1 літр води потрібно приблизно 25-30 мілілітрів алкоголю. Залиште родзинки в цій рідині приблизно на 40 хвилин, після чого дайте їм добре стекти.
Потім родзинки слід замочити в червоному вині. Викладіть сухофрукти у контейнер і залийте їх вином так, щоб воно повністю покривало родзинки. Час від часу перемішуйте, щоб кожна родзинка рівномірно ввібрала рідину. Після цього промийте їх під проточною водою в друшляку, щоб видалити залишки вина.



