Як ефективно прати, щоб знищити бактерії: ви будете здивовані відповіддю.


Ваш гардероб може здаватися бездоганно чистим, але насправді він може бути джерелом небезпечних бактерій. Британський медик Кріс ван Туллекен застерігає: багато людей не дотримуються належних правил прання, внаслідок чого мікроби залишаються на їхньому одязі.

Цю інформацію повідомляє Daily Mail.

У програмі BBC Morning Live відомий лікар та телеведучий Кріс ван Туллекен закликав британців переосмислити свої звички в пранні. Він зазначив, що режим прання при 40°C є "найгіршим вибором": ця температура не знищує бактерії так, як це робить 60°C, але також не є енергоощадною, як 30°C або навіть 20°C.

"Особисто я не бачу сенсу в 40 градусах, бо це надто тепло, щоб бути дешевим, і надто холодно, щоб щось убити", -- наголосив лікар.

Він закликає прати речі при 60°C, якщо в родині хтось хворіє -- таку температуру радить і ВООЗ, адже вона знищує збудників норовірусу, грипу та інших інфекцій. У всіх інших випадках достатньо 30 або навіть 20°C, але тільки за умови використання відповідного мийного засобу і регулярного очищення самої пральної машини.

"Чистка піддона для мийного засобу, гумових ущільнювачів та фільтра є обов'язковою, адже без цього прання стає марним," -- зазначив він.

Також він зазначив, що залишати вологі речі в барабані є небезпечним, оскільки це сприяє розвитку грибків, в результаті чого одяг може почати неприємно пахнути.

Корисні рекомендації від медичного спеціаліста:

Якщо ви хочете, щоб ваш одяг був справді чистим -- дослухайтесь до порад експерта, бо навіть невидимі мікроби можуть мати дуже видимі наслідки для здоров'я.

Нагадаємо, що ми вже згадували про важливість прання новенького одягу перед його першим використанням. Це питання не лише особистої гігієни: на текстилі можуть бути залишки хімічних речовин, барвників та бактерій, які можуть спровокувати подразнення шкіри. Тому чистка нових речей — це не просто обережність, а важлива міра для вашого здоров'я.

Навіть якщо одяг виглядає абсолютно новим, до вас він пройшов чимало етапів: виробництво на фабриці, транспортування, зберігання на складах, демонстрацію в магазині та примірювання іншими покупцями.

Related posts