Споживати їжу повільно є корисним для здоров'я. Чи це правда, чи лише міф? - BBC News Україна


Ми часто споживаємо їжу на ходу, займаючись читанням, переглядом фільмів або використанням гаджетів. Дослідження показують, що такий стиль харчування негативно позначається не лише на процесах травлення та може сприяти набору ваги, але й впливає на рівень стресу та відчуття щастя, стверджують науковці.

"Повільне споживання їжі сприяє її кращому подрібненню, що, в свою чергу, полегшує процес травлення, – роз'яснює дієтолог Лівія Хасегава. – Я часто використовую просту метафору для своїх пацієнтів: шлунок не має зубів, тому, коли їжа потрапляє в нього великими шматками, процес травлення уповільнюється і стає менш ефективним."

Related posts