Пиріг з шпинатом та яйцем: легкий рецепт для смачного перекусу.
Що потрібно для пирога з яйцем та шпинатом
Для того, щоб приготувати заливний пиріг з яйцем та шпинатом, необхідні такі інгредієнти:
Для того, щоб приготувати заливний пиріг зі шпинатом і яйцем, для тіста потрібно вилити в глибоку миску кефір. Його також можна замінити на йогурт чи сметану.
Збийте три яйця в кефір, додайте розпушувач і невелику щіпку солі. Добре перемішайте, а потім поступово всипайте борошно. Продовжуйте вимішувати тісто до отримання однорідної маси.
Для приготування начинки заливного пирога спочатку відваріть три яйця до твердого стану. Коли вони охолонуть, очистіть їх і натріть на крупній терці. Також натріть сир, а шпинат ретельно промийте і наріжте дрібно.
Можна використовувати свіжу або заморожену зелень, попередньо розморозивши її. Змішайте яйця з сиром та шпинатом, заправте сметаною та додайте сіль та перець до смаку.
Візьміть невелику форму для випікання, наприклад, з діаметром 21 см, і вистеліть її пергаментним папером. Влийте в підготовлену форму половину тесту та акуратно розподіліть його за допомогою силіконової лопатки.
Наступним етапом розмістіть шпинат, перемішаний з яйцями і сиром. Начинку можна акуратно вирівняти за допомогою виделки.
Ось як приготувати заливний пиріг зі шпинатом (скріншот / Mil Alexx. Кулінарні рецепти та процеси).
Залийте зелень та яйце рештою тіста так, щоб начинка була рівномірно покрита. За бажанням поверхню пирога можна присипати кунжутом.
Випікайте пиріг протягом 44-55 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Коли пиріг зі шпинатом та яйцем буде готовий, він повинен покритися апетитною золотистою скоринкою.
Дочекайтеся, поки випічка охолоне до кінця, потім обережно витягніть пиріг з форми і наріжте його на шматочки.