Бердичівські коржики: рецепт домашньої універсальної випічки


РБК-Україна (проєкт Styler) ділиться секретами приготування бердичівських коржиків, посилаючись на кулінарний канал "Кулінарні витівки" на YouTube.

Для того, щоб приготувати цю універсальну випічку, необхідні ці інгредієнти:

Для того, щоб приготувати тісто для цих смачних коржиків, спочатку потрібно просіяти борошно. Це забезпечить підняття випічки та пухку текстуру.

У борошно введіть вершкове масло – змішайте інгредієнти до одержання крихкої консистенції. Масло не потрібно попередньо розігрівати, але його можна нарізати на дрібні кубики, щоб спростити процес перетирання.

В окремій чаші вбийте два яйця, відокремлюючи жовтки від білків. У цьому рецепті білки не знадобляться, тоді як жовтки будуть додані до суміші з борошна.

Додайте цукор, розпушувач і сметану. Щоб надати коржикам особливого аромату, можна включити в тісто цедру лимона. Хоча ця кількість не змінить смак, вона додасть випічці приємний цитрусовий аромат.

Уважно замісіть тісто до однорідності. Потім розкачайте його до тонкого шару завтовшки 2-3 мм. Якщо бажаєте, можна залишити пласт трохи товстішим – так коржики вийдуть більш ніжними. Використовуючи ніж або спеціальні формочки, виріжте з тіста різноманітні фігурки.

Як приготувати коржики за рецептом з Бердичева (скріншот / Кулінарні експерименти)

Викладіть вирізані фігурки на застелене пергаментом деко. Для того, щоб коржики не підійматися, їх слід злегка проколоти виделкою.

Перед тим, як поставити печиво в духовку, його слід змастити жовтком. За бажанням можна додати цукор зверху. Розігрійте духовку до температури 180 градусів та випікайте печиво приблизно 20-25 хвилин.

Оскільки кожна духовка відрізняється від іншої та може показувати неправильну температуру, варто орієнтуватися на колір випічки. Готові бердичівські коржики набувають яскравого золотистого кольору.

Related posts