Безпечне зберігання продуктів під час відключень електроенергії: ключові рекомендації | УНН
Центр громадського здоров'я нагадує правила зберігання продуктів під час знеструмлень, щоб уникнути отруєнь. У холодильнику їжа безпечна до 4 годин, у повній морозилці -- 48 годин, у напівпорожній -- 24 години.
У ситуаціях, коли відбуваються стабілізаційні та екстрені відключення електроенергії, надзвичайно важливо дотримуватися правильних методів зберігання продуктів, аби запобігти харчовим отруєнням і зменшити втрати їжі. Центр громадського здоров'я надає рекомендації щодо організації харчування та зберігання продуктів у періоди відсутності електрики, інформує УНН.
У холодильній камері продукти залишаються безпечними до 4 годин, у повній морозилці - 48 годин, у напівпорожній морозилці - 24 години
Для того, щоб зберігати продукти протягом більш ніж 4 годин:
Якщо у вас виникають сумніви щодо свіжості продуктів, краще їх викинути. Не намагайтеся куштувати підозрілі страви, щоб перевірити, чи вони безпечні для вживання. Додатково, зверніть увагу на такі рекомендації:
Підготуйте запас продуктів, які не вимагають спеціальних умов для зберігання, таких як хлібобулочні вироби, консерви, сезонні фрукти та овочі, а також сухофрукти. Обирайте товари з низьким вмістом солі та цукру: вміст солі не повинен перевищувати 1 г, а цукру – 10 г на 100 г продукту.
Крім того:





