Цей вид м'яса часто залишається в тіні і не користується популярністю, але це несправедливо: ось чому він може бути корисним.

На думку спеціаліста, баранина є відмінним джерелом білка, яке добре засвоюється організмом і не призводить до різких коливань рівня інсуліну. Це особливо важливо для людей із інсулінорезистентністю, діабетом 2 типу або проблемами з контролем ваги.
Крім того, воно має нижчий вміст гормонів і антибіотиків у порівнянні з курячим або свинячим м'ясом, особливо якщо продукція походить з місцевого фермерського господарства.
До складу входять також залізо, цинк і вітамін B12, які сприяють нормальному функціонуванню щитоподібної залози та наднирників, а також підтримують здоровий ріст волосся і нігтів, забезпечуючи при цьому енергетичний баланс.
Кон'югована лінолева кислота (CLA) у баранині - це природна сполука, яка сприяє зменшенню жирової тканини і підтримує здорову чутливість до інсуліну.
Ендокринолог пояснила, що жир в баранині - не ворог, а він містить Омега-3, особливо якщо вівці випасались природно, а насичені жири в помірній кількості важливі для синтезу гормонів.
Особливо слід акцентувати увагу на м'ясі баранини:
Для того щоб максимально використати переваги цього м'яса, слід:
Таким чином, баранина виступає сильним партнером у підтримці гормонального здоров'я, за умови, що її вживати в помірних кількостях і правильно. У такому випадку вона забезпечить організм необхідними поживними речовинами, підтримуватиме енергетичний баланс, допоможе заповнити дефіцити, не створюючи при цьому глікемічного навантаження.
При подагрі
М'ясні продукти є джерелом значної кількості пуринів, що в процесі метаболізму перетворюються на сечову кислоту. Її підвищений рівень може призвести до загострення подагри.
Людям із захворюваннями печінки та нирок
Через високе білкове навантаження і жирність баранина може погіршувати стан при гепатиті, цирозі, нефриті, нирковій недостатності.
У разі загострення захворювань шлунково-кишкового тракту.
Навіть нежирна баранина може бути важкою для травлення. Рекомендується уникати її вживання при гастриті, панкреатиті, виразках шлунка або кишечника, особливо під час загострення цих станів.