Ці три продукти значно перевищують молоко за рівнем кальцію.
Кунжут - справжній чемпіон за вмістом кальцію. Всього 1 столова ложка кунжутного насіння містить близько 90 мг кальцію - це більше, ніж у склянці молока!
Переваги кунжуту:
Спосіб використання: Включайте кунжут до салатів, йогуртів, випічки або застосовуйте його у формі пасти з кунжуту (тахіні).
Мигдаль містить 264 мг кальцію на 100 грамів продукту.
Мигдаль – це ще один дивовижний рослинний продукт, насичений кальцієм. Крім того, він багатий на вітамін E, білки та корисні жири, що робить його відмінним вибором для збалансованого харчування.
Переваги мигдалю:
Спосіб вживання: Насолоджуйтесь сирими або обсмаженими мигдалями, додавайте їх до вівсянки, смузі або приготуйте мигдальне молоко.
Капуста кейл (листова капуста) - 254 мг кальцію на 100 г
Зелень є чудовим джерелом кальцію! Листова капуста кейл багата на цей мінерал і прекрасно засвоюється організмом.
Користь кейлу:
Спосіб використання: Включайте листя кейлу в салати, готуйте смачні смузі або обсмажуйте з оливковою олією.