Осінній сніданок: як створити смачні сирники з грибами


Ідеальний ранок осіннього дня можна розпочати з приготування сирників. Вони можуть бути як з різноманітними начинками, так і без них. Це справжня класика сніданку, яка сподобається кожному.

Нутриціолог Анна Буховська презентувала свій новий рецепт сирників, в який входять гриби та свіжі трави.

Вони чудово поєднуються зі сметаною або йогуртовим соусом, що забезпечує подвійну вигоду та додаткову порцію білка.

Для приготування сирників з грибами використовуйте кисломолочний сир середньої жирності (5 або 9%) та "сухий". Вони будуть м'якими, але триматимуть форму. Якщо сир вологий, відтисніть зайву сироватку.

Замість пшеничного, нутриціологиня радить корисніше цільнозернове борошно. Можна додати до маси трохи тертого сиру (наприклад, пармезану або моцарели) для більш насиченого сирного смаку.

Замість печериць можна використати лісові гриби.

Цільнозернове борошно - 3 ст. л.

Сушений часник на смак.

Одна жовта ріпчаста цибуля.

Мелений чорний перець на ваш смак.

Такі сирники можна готувати на сковороді або запікати в духовці при 180°C. Це зробить страву менш калорійною, а отже кориснішою для тих, хто в процесі схуднення.

Наріжте цибулю та гриби на маленькі шматочки, кубиками приблизно по 2 міліметри.

Розігрійте олію на сковорідці, додайте нарізану цибулю та обсмажуйте до появи золотистого кольору. Потім внесіть чебрець, сіль і перець, ретельно перемішуючи всі інгредієнти.

Введіть гриби до суміші і готуйте, постійно помішуючи, протягом 5-7 хвилин, щоб вся волога з грибів випарувалася. Начинка завершена.

Кисломолочний сир перетріть через сито, тоді текстура сирників вийде дуже ніжна.

ОЗНАЙОМТЕСЬ ТАКОЖ: Смачні сирники з яблуками та корицею: збережіть цей рецепт для незабутнього сніданку від Євгена Клопотенка.

Додайте до сиру жовтки, дрібно нарізаний кріп, сіль, часник і перемішайте. Додайте 2 столові ложки борошна і знову перемішайте.

Візьміть трішки тіста, сформуйте як млинець, відкладіть. Сформуйте ще один млинець, покладіть на нього начинку і накрийте першим млинцем. Обережно скріпить краї й сформуйте кульку. Повторіть з всім тістом для сирників.

Обваляйте сирники в борошні та сформуйте їх у круглі котлетки за допомогою ножа, чашки або просто руками.

Розігрійте сковороду з олією. Смажте сирники під кришкою на низькому вогні до легкої золотистості з двох сторін, приблизно по три хвилини з кожної.

Related posts