Гречані котлети: оригінальний домашній рецепт смачних пісних страв


Інформацію про приготування гречаників надає РБК-Україна (проект Styler), посилаючись на кулінарний YouTube-канал "Пан Фартух - легкі рецепти".

Для того, щоб приготувати гречаники до посту, знадобляться такі продукти:

Як можна здогадатися з назви, гречаники готуються з гречки. Спершу крупу потрібно ретельно промити, а потім відварити. Або ж можна використати гречку, яка залишилась після вечері.

Для того щоб гречані котлети мали кращу форму, до вже відвареної гречки додають картоплю. Її попередньо очищують від шкірки і натирають на дрібній тертці.

Для вдосконалення смаку гречаників, спершу очистіть і натріть на дрібній терці одну цибулину. Потім добре перемішайте отриману суміш для пісних котлет, не забудьте додати сіль і спеції за вашим уподобанням.

Додайте олію та просійте в суміш 2 столові ложки борошна. Ретельно перемішайте інгредієнти і сформуйте маленькі котлетки.

Після цього етапу гречаники слід підсмажити до появи апетитної золотистої скоринки. Ключовим моментом є смаження котлет на попередньо розігрітій сковороді, щоб уникнути їх прилипання до дна.

Як готувати гречаники (скриншот / Пан Фартух - прості рецепти)

Для того, щоб пісні котлети були ще смачнішими, до них можна приготувати засмажку. Почистьте цибулину, наріжте її на кубики, а моркву почистьте і натріть на великій тертці.

На початку обжарте цибулю до м'якості. Після цього додайте натерту моркву та дрібно нарізаний часник. Коли овочі трохи підрум’яняться, всипте залишок борошна.

Обсмажуйте компоненти протягом кількох хвилин, не забуваючи помішувати. Після цього влийте воду, додайте спеції і тушкуйте суміш ще кілька хвилин. Готові гречаники викладіть на тарілки та полийте їх овочевим соусом.

Related posts