Кабачкові деруни або кізлики: оригінальний рецепт закарпатської закуски
Що потрібно для кийзликів з кабачками
Для того, щоб приготувати закарпатські кабачкові деруни, потрібні такі продукти:
На відміну від млинців з кабачків, для дерунів з кабачками обов'язково необхідна картопля. Важливо обирати молоді кабачки, адже в них не повинно бути насіння, а шкірка має бути ніжною. Спочатку добре промийте овоч, відріжте плодоніжку, а потім натріть кабачки на крупній тертці.
Спочатку ретельно промийте моркву та зніміть з неї шкірку. Потім натріть її на дрібній терці. Додайте натерту моркву до миски з кабачком.
Посипте натерті кабачки разом із морквою щіпкою солі і дайте їм постояти близько тридцяти хвилин. Під час цього процесу овочі віддадуть сік, який потрібно буде обов'язково злити.
Потім очистіть цибулю, натріть її на дрібній тертці і змішайте з морквою та кабачком. Аналогічно обробіть картоплю, відтиснувши зайву вологу з натертого овоча.
Перемішайте овочі, додайте сіль та розбийте яйця. Додайте сметану та перець. Очистьте часник, розчавіть його та додайте до інших інгредієнтів.
Овочева суміш для приготування кийзликів (екранний знімок / Закарпатська Хазяйка)
Введіть манку в суміш, добре все перемішайте, а потім додайте борошно та знову ретельно перемішайте. Якщо у вас немає манки, просто збільшіть обсяг борошна.
Рекомендується дати готовій масі для дерунів постояти кілька хвилин, щоб манка могла ввібрати вологу. Потім розігрійте олію на сковороді і акуратно викладіть підготовлену суміш. Для одного деруна вам знадобиться приблизно 1-1,5 столові ложки овочевої маси.
Смаження дерунів або кийзликів слід проводити по кілька хвилин з кожного боку, поки не з'явиться апетитна золотава скоринка. Готові кабачкові деруни варто покласти на паперові серветки для вбирання зайвого жиру.
Кийзлики з кабачками можна подавати так само, як і деруни з картоплі, доповнивши їх сметаною.