Міф розвінчано: пристрасть до солодощів не пов'язана з обсягом цукру в харчуванні - Техно bigmir)net
Ілюстрація / Getty Images
Вчені з Вагенінгенського університету в Нідерландах поставили під сумнів загальноприйняту думку, що зменшення споживання цукру в харчуванні сприяє зниженню тяги до солодощів.
Протягом пів року вчені спостерігали за 180 учасниками, розділеними на три групи: одні регулярно вживали солодощі, інші майже повністю виключили їх з меню, а треті дотримувалися збалансованого харчування.
Дослідження виявило, що відмова від цукру не знижує бажання його споживати, а надмірне вживання не збільшує прагнення до ще більшого. У всіх учасників групи показники ваги, глюкози, інсуліну та холестерину залишилися стабільними.
Після завершення експерименту учасники без зусиль повернулися до звичного режиму харчування -- без переїдання чи повної відрази до солодкого.
"Багато людей вважають, що чим частіше споживаєш солодощі, тим більше вони стають звичними. Проте, наші результати спростовують цю думку," – підкреслив керівник дослідження Кіс де Грааф. Він також зазначив, що їхнє дослідження є одним з перших, в якому зміни в споживанні цукру аналізували в умовах, максимально наближених до реального життя.
Нагадуємо, що раніше ми обговорювали, як лікар пояснила ризики, пов'язані з пізніми вечерями для людей старше 30 років.
Приєднуйся до нашого каналу в Telegram, щоб бути в курсі найважливіших новин першими!