Згадали про два відомі продукти, які не варто вживати разом.
Американські науковці, які раніше виявили, які саме продукти можуть допомогти запобігти раннім ознакам деменції — стану, що впливає на функціонування мозку, також визначили групу продуктів, яка може мати негативний вплив.
Якщо продукти, що містять велику кількість білка, антиоксидантів і складних вуглеводів, приносять користь організму, то комбінація деяких видів м'яса та крохмалистих страв може підвищити ризик розвитку хвороб. Як зазначає express.co.uk, це підтверджує популярність класичної британської страви — сосисок із картопляним пюре, яка є поєднанням обробленого м'яса та крохмалистого гарніру.
Під терміном "високооброблене м'ясо" розуміється м'ясо, яке пройшло певні технологічні процеси для підвищення його терміну зберігання або поліпшення смакових якостей. До таких методів відносять, зокрема, копчення та в'ялення.
Результати дослідження, в якому акцент зроблено на комбінаціях продуктів, що можуть підвищити ризик розвитку деменції, були оприлюднені в журналі Американської академії неврології.
Ризик може зрости через раціон, що містить велику кількість насичених жирів, солі та цукру; натомість, зміна харчування на більш здорове може призвести до позитивних наслідків.
До речі, деякі експерти почали використовувати термін "цифрова деменція" -- когнітивні зміни, пов'язані з надмірним використанням технологій. Так, постійне скролення стрічок новин чи соціальних мереж надмірно навантажує мозок. Дослідження показали, що проведення понад 4 годин на день перед екраном викликає підвищення ризикум судинної деменції, хвороби Альцгеймера та загальної деменції.





