Оголошено про найменш небезпечну ковбасу в Україні: її можна сміливо давати навіть дітям.


Яка сосиска не завдає шкоди здоров'ю?

На думку експертів-нутриціологів, варена ковбаса вищого класу, приготована за традиційним рецептом, наприклад, "Докторська" або "Дитяча", містить найменшу кількість шкідливих добавок і стабілізаторів. Цей продукт характеризується мінімальною кількістю спецій, зниженим вмістом солі і жиру, а також відсутністю небезпечних консервантів, за умови, що він сертифікований і виготовлений відповідно до державних стандартів (ДСТУ).

При виборі ковбаси, яку можна давати дітям або споживати людям із чутливим травленням, варто орієнтуватися на такі критерії:

Фахівці пояснюють: саме варена ковбаса проходить найменш агресивну термічну обробку, не містить диму чи канцерогенів, як у копчених аналогах, і не потребує тривалого маринування. Вона легше засвоюється, менш солона та часто має ніжну текстуру, зручну для дитячого харчування.

Навіть найвищої якості ковбаса не може повною мірою замінити м'ясо, тому медики рекомендують споживати її як делікатес, а не як основний продукт у щоденному харчуванні. Для дітей рекомендована щоденна норма становить не більше 30-50 грамів, за умови відсутності алергії на її інгредієнти.

"Варто вибирати менше, але якісніше. Звертайте увагу на склад, обирайте перевірені бренди і не піддавайтеся на привабливу упаковку", - рекомендують експерти Центру громадського здоров'я.

Related posts