Ніжка курки, що розпускається на язиці: Мері Беррі представила свій рецепт м'яса, маринованого в меді.
Ця кількість їжі дозволить прогодувати шість осіб.
Популярна кулінарка Мері Беррі відкрила свій улюблений рецепт медової курки, який завжди користується популярністю в її родині. Вона зазначає, що м'ясо відмінно відділяється від кісток і має насичений барбекю-смак.
Як пише Еxpress, оригінальний рецепт передбачає використання шести курячих ніжок, вагою по 200 г кожна. Однак замість цього можна використати шість стегон та шість гомілок. Ця кількість їжі дозволить прогодувати шість осіб.
Для приготування знадобляться:
У великій мисці об'єднайте всі складові для маринаду та ретельно перемішайте. На шматках курячого м'яса зробіть невеликі надрізи, помістіть його в маринад і добре перемішайте, щоб кожен шматок був покритий. Залиште маринуватися в холодильнику не менше ніж на 30 хвилин.
Розігрійте духовку до 220°C (200°C з вентилятором або газу 7) і вистеліть деко пергаментом. Помістіть курку в форму шкіркою вгору, розташувавши її в один шар. Змастіть шматочки залишками маринаду.
Випікайте в духовці протягом 35-40 хвилин до отримання апетитної золотистої скоринки. Залишки жиру з м'ясного соку, що утворився в формі, зніміть і перелийте в окрему ємність. Подавайте страву, поливши її цим смачним соком, разом з пюре або свіжими зеленими овочами.
Раніше УНІАН поділився рецептом приготування соковитого та м'якого лимонного пирога. Для його створення не знадобиться безліч дорогих складників.
Більшість готує пюре на воді, а потім вже у готову картоплю додає масло, молоко або вершки. Однак у мережі завірусився рецепт пюре на молоці.
Відомий британський кулінар Гордон Рамзі надав детальну покрокову інструкцію для приготування карамелі в домашніх умовах.