Панетоне за півгодини? Це можливо! Легкий рецепт для новачків.
РБК-Україна (проєкт Styler) ділиться порадами, як швидко приготувати панетоне, з посиланням на Allrecipes.
Щоб створити італійську різдвяну випічку, вам знадобляться наступні складові:
Хоча процес випікання панетоне та підняття тіста займає певний час, сам активний етап приготування, зокрема замішування тіста, триває всього близько 30 хвилин.
У середній мисці змішайте дріжджі, воду і цукор. Накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин або до утворення піни. Тоді додайте яйця, йогурт, ваніль, лимонну цедру і сіль - і ретельно перемішайте.
Додавайте борошно по півсклянки, вимішуючи, поки тісто не перетвориться на гладку кулю. Потім покладіть отриману масу на легенько посипану борошном поверхню і продовжуйте вимішувати протягом 5-10 хвилин, поки тісто не стане ніжним і еластичним, але при цьому не буде прилипати до рук.
Перекладіть тісто в простору миску, злегка змащену олією, накрийте кришкою і розмістіть в теплому місці. Тісто повинно піднятися вдвічі, на що знадобиться від 30 хвилин до 1 години в залежності від температури.
Розігрійте духовку до 175 градусів за Цельсієм, а потім змастіть олією круглу форму для панетоне. У маленькій мисці об'єднайте сухофрукти з цукровою пудрою.
Змішайте тісто з начинкою, сформуйте з отриманої маси кулю і помістіть її у підготовлену форму для випікання. Накрийте тісто рушником, не притискаючи, і дайте йому піднятися приблизно 30 хвилин.
На ваш розсуд, можете змастити тісто розтопленим вершковим маслом. Випікайте панетоне протягом 30-45 хвилин, поки воно не набуде красивого золотисто-коричневого відтінку.