Пиріжки з капустою в духовці: простий рецепт для зайнятих.


Що потрібно для пиріжків з капустою

Щоб спекти пиріжки з капустою на свято Різдва, вам знадобляться наступні складові:

За цим рецептом пиріжки з капустою готують з яйцями, маслом та молоком. Втім, випічку можна зробити пісною, не використовуючи ці інгредієнти.

Якщо ви плануєте випікати пиріжки після завершення Різдвяного посту, спершу варто трохи підігріти молоко та масло. Налийте молоко у велику чашу, додайте дріжджі і залиште цю суміш на кілька хвилин, щоб дріжджі розчинилися.

Змішайте інгредієнти, потім введіть цукор, сіль, м'яке вершкове масло та два яйця. Після цього повільно додайте 500 г борошна. Якщо тісто вийшло занадто рідким, можна додати ще борошна.

Вимішуйте тісто протягом 10-15 хвилин, щоб воно перестало липнути до рук. Покладіть тісто в посуд, накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце приблизно на годину.

Тісто для пиріжків (екранна знімка / Просто та Смачно)

Поки що займіться приготуванням начинки. Спершу очистіть цибулю, потім наріжте її кубиками і обсмажте в олії до м’якості.

Моркву натріть на великій тертці і додайте до цибулі. Просмажте інгредієнти протягом декількох хвилин на середньому вогні.

Нашаткуйте капусту, додайте її до моркви з цибулею і протушкуйте засмажку протягом 10 хвилин, не накриваючи пательню кришкою.

Після цього введіть томатну пасту і воду, ретельно змішуючи засмажку. Готуйте начинку під кришкою приблизно 15-20 хвилин.

Ось оригінальний рецепт начинки для пиріжків з капустою (скріншот / Просто та Смачно).

Розріжте тісто на частини по 40 грамів, а потім розкачайте кожну з них в тонкий пласт. Після цього з'єднайте краї тіста та залиште на 20 хвилин, щоб об’єм тіста зріс.

Потім розкатайте кожен шматочок тіста до тонкого шару, заповніть його начинкою та ретельно закрийте краї пиріжка. Дайте пиріжкам постояти на деку протягом 40 хвилин.

Як приготувати пиріжки з капустою (скріншот / Просто та Смачно)

Змішайте яйце з молоком та змастіть сумішшю поверхню пиріжків. Випікайте пиріжки з капустою протягом 20-25 хвилин розігрітій до 180 градусів духовці.

Related posts