Покроковий гід: приготування мексиканських веганських тамалесів
Тамалес, основну страву Мезоамерики, готують із маса - тіста на основі кукурудзяного борошна, та варять на парі в кукурудзяному лушпинні або банановому листі. Історія тамалес сягає корінням у культуру ацтеків і майя, і має безліч варіантів приготування по всьому континенту.
У цьому огляді OBOZ. UA розповість, як готувати веганський тамалес у домашніх умовах.
Перелік складників
Щоб приготувати тамалес, вам будуть потрібні такі інгредієнти:
Крім того, приготуйте, замочене в теплій воді, сушене кукурудзяне листя, щоб загорнути тамалес.
Готуємо маса
Для початку змішайте маса харіна з розпушувачем і сіллю у великій мисці. В окремому посуді збийте рослинну олію до утворення пишної маси.
Поступово змішайте сухі інгредієнти з олією до однорідної консистенції. Потім повільно додавайте в цю суміш овочевий бульйон, поки тісто не стане м'яким, але не липким.
Ця текстура є ключовою для створення ідеальних тамалес.
Готуємо начинку та загортаємо тамалес
Розподіліть дві столові ложки тіста на попередньо змочене кукурудзяне лушпиння, формуючи рівномірний шар. Додайте обрану начинку в центр.
Загорніть краї лушпиння таким чином, щоб вони повністю закривали начинку, а потім підніміть нижню частину до середини. Повторюйте цей процес, поки не використаєте все тісто та начинку, і кожен тамалес буде надійно запакований.
Приготування тамалес на парі
Заповніть значну каструлю для пароварки водою таким чином, щоб рідина не досягала тамалес під час варіння. Укладіть загорнуті тамалес у кошик вертикально, з відкритими кінцями зверху.
Накрийте їх кукурудзяним листям або рушником, щоб волога не випаровувалася занадто швидко.
Рекомендації з сервірування столу
Після приготування перекладіть тамалес на сервірувальну тарілку, щоб вони трохи охололи й затверділи, що спрощує поводження з ними та покращує смак.
Коли все буде готово, розгорніть кукурудзяне листя, щоб насолодитися ідеально приготованими на пару веганськими делікатесами.
Раніше OBOZ. UA ділився рецептом приготування фалафелю з батату.