"Шкільна" міні-піца з новим смаком: простий рецепт з дитячих спогадів.


РБК-Україна (проєкт Styler) ділиться інформацією про приготування "шкільної" міні-піци, посилаючись на YouTube-канал кулінарної блогерки Юлії Сенич.

Для того, щоб приготувати палянички-піци, знадобляться такі продукти:

Для приготування тіста для міні-піци потрібно нагріти молоко та воду до теплого стану. Ви також можете обрати варіант використання тільки молока чи тільки води замість комбінації обох інгредієнтів.

У теплу рідину введіть дріжджі разом із цукром. Легенько змішайте складові, потім додайте яйце і сіль. Після цього ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.

Перемеліть борошно - цей процес можна здійснювати в кілька етапів, постійно помішуючи суміш. Додайте олію або розтоплене масло і замісіть ніжне та повітряне тісто.

Загорніть миску в рушник і розмістіть її в теплому місці на 1-1,3 години, щоб тісто підійшло. Потім обережно обімніть його, знову накрийте рушником і залиште в теплому середовищі ще на годину.

Поки тісто підіймається, підготуйте начинку. Наріжте ковбасу та солоні огірки на кубики. Гриби потрібно промити та нарізати на скибочки. Присмажте їх на пательні до золотистої скоринки.

Для приготування міні-піци необхідно натерти сир на крупній терці. Додатково можна використовувати свіжу зелень, таку як петрушка або кріп.

Знову замісіть тісто і розділіть його на близько 10 рівних частин. Накрийте їх рушником і дайте трохи відпочити.

Розкачайте кожен шматочок тіста до форми круглих паляничок діаметром 13-15 см. Обережно перенесіть їх на деко, вистелене пергаментом, накрийте чистим рушником і дайте постояти 15 хвилин.

Після цього змастіть піцу кетчупом, викладіть смажені гриби, огірки та ковбасу. Присипте піцу сиром, додайте майонез та, за бажанням, зелень до смаку.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте міні-піци протягом 15-20 хвилин.

Related posts