Шоколад може становити загрозу: в яких випадках і чому це відбувається.

Шоколад може допомогти зняти напругу та знизити ймовірність розвитку серцево-судинних хвороб. Проте, слід знати, що він також має потенційні негативні наслідки для здоров'я. Які саме ризики існують – дізнайтеся в статті від ТСН.ua.
Як пише Yahoo Japan, якщо їсти надто багато солодощів, в тому числі і шоколаду, тіло піддаватиметься глікуванню. А все тому, що до складу цього продукту входить велика кількість цукру (а він складається з глюкози і фруктози), на основі якого і виникає цей процес.
Хоча фруктоза та глюкоза є ключовими джерелами енергії для організму, їх надмірне споживання може призвести до зв’язування з білками. Це викликає утворення специфічних сполук, відомих як кінцеві продукти глікування, котрі сприяють процесу старіння. Саме цей механізм і називається глікацією.
Кінцеві продукти глікації (AGEs) надзвичайно важко піддаються метаболізму в організмі. Це може спричинити виникнення серйозних захворювань. Серед них — остеопороз, атеросклероз, зменшення гнучкості м'язів і їхня жорсткість.
Через ці речовини страждає також і шкіра. Вона стає зморшкуватою та в'ялою передчасно.
Яким чином можна уникнути подібних наслідків? Не слід поспішати відмовлятися від шоколаду, оскільки його користь давно доведена. Експерти рекомендують приділяти увагу своєму раціону та активно займатися фізичною активністю.