Сніданок для здоров'я серця: які продукти обрати для ранкового прийому їжі, щоб підтримати його функції.


Щоб підтримувати здоров'я серця, важливо починати день з корисного сніданку.

Кардіологи рекомендують вибирати їжу, яка не створює навантаження на кровоносні судини, сприяє нормалізації холестерину та забезпечує тривале відчуття насичення.

Сніданок слід обирати багатий на поживні речовини та клітковину, щоб зарядитися енергією.

"Мій улюблений сніданок - вівсянка. Саме цей продукт рекомендую, як здоровий сніданок", - говорить Independent кардіолог з Денвера, штат Колорадо Ендрю Фрімен.

Найкращим варіантом є чашка вівсянки, приготовленої на воді замість молока чи вершкового масла, що зменшить її калорійність.

Лікар рекомендує включати в раціон ягоди, насіння льону та волоські горіхи, які відомі своїми численними корисними властивостями і високим вмістом клітковини. Проте, слід утриматися від вживання вівсянки швидкого приготування, оскільки вона зазвичай проходить серйозну обробку і може містити додані цукри та штучні складники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачний ранішній десерт: цей вівсяний пиріг стане чудовою альтернативою звичайній каші.

Вівсянка багата на мінерали та вітаміни. За даними Міністерства сільського господарства США, одна склянка вареної вівсянки містить близько 1,8 міліграма вітаміну B1, також відомого як тіамін, вітаміну, необхідного для вироблення енергії та функції нервів.

Чашка вівсянки забезпечує організм майже чотирма грамами клітковини та містить менше одного грама цукру загалом. Згідно з інформацією Американської асоціації серця, вівсянка є джерелом бета-глюкану — типу харчових волокон, що сприяє підтримці оптимального рівня холестерину та зниженню рівня глюкози в крові. Окрім зменшення ризику серцево-судинних захворювань і діабету, бета-глюкан також підтримує розвиток корисних бактерій у кишечнику, сприяючи його здоров'ю.

Related posts