Святкові м'ясні делікатеси для Нового року 2025: чотири елегантні рецепти
Ці рецепти неодмінно припадуть до душі вашим близьким і вийдуть вдало з першої спроби.
Наближається 2025 рік, і вже зовсім скоро ми відзначимо цей чудовий свято в родинному колі за щедрим столом. Важко уявити новорічну вечерю без смачних м'ясних делікатесів. Правильно обраний рецепт допоможе приготувати страву з першого разу, яка неодмінно порадує всіх близьких.
Ми назвали найсмачніші м'ясні страви на Новий рік 2025, які неодноразово перевірені кулінарами і точно вийдуть вдалими.
Складники для головної страви:
Складники для фаршування:
Перед початком приготування розігрійте духовку до температури 180°. Додайте до фаршу яйце та сметану (для більшої соковитості), а також борошно і свої улюблені спеції. Ретельно перемішайте до отримання однорідної маси. Вистеліть деко пергаментом для випічки. Вологими руками сформуйте великі кульки з фаршу і розмістіть їх на підготовленому деку.
Усередині кожної кульки зробіть заглиблення і покладіть по кільцю ананаса. Змішайте твердий сир зі сметаною та гірчицею, і викладіть начинку на м'ясо. За бажанням у цю гарячу страву на Новий рік замість ананаса можна покласти гриби, помідори, картоплю тощо. Запікайте гнізда 30-40 хвилин.
Складові:
Курку наріжте на широкі й тонкі частини, відбийте молотком з обох боків. Приготуйте маринад - змішайте дрібно рубану зелень, подрібнений часник і 2 ложки олії. Додайте за смаком спеції та трави, змастіть відбивні з усіх боків і залиште полежати.
Для приготування начинки дрібно наріжте цибулю та гриби. На розігрітій сковороді з олією спочатку обсмажте цибулю протягом 2-3 хвилин, а потім додайте нарізані печериці і продовжуйте готувати ще 5 хвилин. Приправте начинку сіллю та перцем, а також додайте сметану. Рекомендується використовувати жирну сметану, найкраще домашнього приготування.
У жароміцну форму для випікання викладіть філе. Зверху розкладіть кружечки помідорів і грибну начинку. Потім рясно посипте тертим сиром і випікайте в розігрітій до 180° 30-40 хвилин.
Складові:
Курча промийте й обсушіть паперовими рушниками, розріжте вздовж грудинки. Перекладіть на спину і відбийте тушку молотком, щоб переламати кістки та хрящики. З обох боків посипте курча сухими спеціями та сіллю, залиште маринуватися хоча б на 1 годину.
На сковороді розігрійте олію, викладіть подрібнений часник. Влийте томатний сік (або розведену 1 ложку томатної пасти в склянці води). Тушкуйте на мінімальному вогні 3 хвилини.
Розмістіть курча спинкою вниз. Налаштуйте середній вогонь і накрийте м'ясо кришкою, яка менша за розміром сковороди. Зверху розмістіть важкий предмет і обсмажуйте на середньому вогні протягом 15 хвилин. Після цього акуратно переверніть курча і готуйте його з іншого боку під важким вантажем ще 8 хвилин.
Складові:
Промийте м'ясо під холодною водою, а потім висушіть його за допомогою паперових рушників. Зробіть кілька глибоких надрізів поперек, після чого щедро приправте сіллю та перцем. Цибулю наріжте півкільцями, а ягоди подрібніть у блендері разом з медом і ложкою рослинної олії.
Викладіть шийку у форму для запікання. Вставте шматочки цибулини в розріжте і змастіть свинину з усіх боків ягідним пюре. Полийте зверху рештою олії та накрийте зверху фольгою. Запікайте шию 60 хвилин за 190°, потім зніміть фольгу і печіть ще 30 хвилин. Подавайте м'ясну страву на Новий рік із картоплею або легким салатом.