Україна та Гана оголошують про створення спільного центру для переробки та розподілу товарів.
Документ було затверджено під час IV Міжнародної конференції з питань продовольчої безпеки "Food from Ukraine", як повідомляє Укрінформ, посилаючись на Міністерство економіки.
"Запуск спільного Центру переробки та розподілу харчових продуктів у Гані стане важливим кроком до розширення української присутності на африканських ринках та допоможе забезпечити доступ мільйонів людей до якісної їжі", - наголосив заступник міністра економіки, довкілля та сільського господарства України Денис Башлик.
Меморандум окреслює основи двосторонньої співпраці та передбачає:
Україна зобов'язується надати технологічну експертизу, необхідне обладнання та технічну підтримку, тоді як Гана забезпечить земельні ділянки, потрібні дозволи, доступ до інфраструктури та правові гарантії для успішної реалізації проєкту.
19 листопада у Києві розпочалася щорічна Міжнародна конференція з продовольчої безпеки під назвою "Продовольство з України" (Food from Ukraine). Цей захід зібрав світових лідерів, міністрів, представників міжнародних організацій та провідних фахівців у галузі. У конференції взяли участь понад 100 делегацій, що представляють як офіційні, так і бізнес-структури, зокрема з африканських країн, а також іноземні та українські бізнес-асоціації, виробники агротехніки та харчових продуктів.
В рамках конференції також відбувається виставка Агроекспо 2025, що об'єднує більше 50 стендів виробників агротехнічного обладнання, технологій і рішень, а також понад 50 українських підприємств у сфері переробки - від великих корпорацій до малих крафтових виробництв.




