Гуцульські книдлі з України: класичний рецепт закарпатської страви.

РБК-Україна (проект Styler) ділиться інформацією про приготування гуцульських галушок книдлі, посилаючись на кулінарний YouTube-канал "Закарпатська Господиня".
Щоб приготувати гуцульські галушки, вам знадобляться наступні складники:
Для приготування книдлів помийте картоплю, 1 кг одразу відваріть, не знімаючи шкірку. Решту картоплі необхідно почистити.
Свинину наріжте на невеликі кубики, а цибулю почистьте і подрібніть. Обсмажте цибулю в олії до розм'якшення, а тоді всипте паприку та перець до смаку.
Через кілька хвилин до обсмаженої цибулі додайте м'ясо, а також приправте його сіллю і перцем за вашим смаком. Ретельно перемішайте, влийте 50 мл води і накрийте сковороду кришкою.
Готуйте м'ясо до повної готовності, періодично перемішуючи. Паралельно приготуйте тісто для книдлів. Для цього сирі картоплю потрібно натерти на великій тертці і віджати зайву вологу.
Варену картоплю можна перетерти або потовкти в пюре. Змішайте сиру і варену картоплю, додайте борошно та яйце. Сформуйте з тіста невеликі кульки - на одну палюшку потрібна одна столова ложка картопляної маси. Також палюшки можна злегка приплюснути.
Як приготувати палюшки (зображення / Закарпатська Господиня)
Для приготування картопляних галушок, візьміть велику каструлю і наповніть її водою, додайте невелику кількість олії, а потім доведіть до кипіння. Обережно помістіть у киплячу воду галушки. Коли вода знову закипить, варіть їх протягом 4-5 хвилин.
Як приготувати картопляні палюшки (скріншот / Закарпатська господиня)
Готові палюшки викладіть на тарілку разом з тушкованим м'ясом та цибулею. Для доповнення страви притрусіть її свіжим кропом.