В Україні заплановано запуск заводу, який спеціалізуватиметься на переробці картоплі в картоплю фрі. - Фінанси bigmir)net


У "Потейто Агро" активно реалізується проект з будівництва заводу для переробки картоплі на фрі. Директорка ТОВ "Потейто Агро" Ольга Лонська повідомила, що вже частина необхідного обладнання була доставлена на територію підприємства.

Продуктивність нового підприємства досягне приблизно 150-180 тисяч тонн картоплі щоденно.

"В Україні в реєстрі сортів насіннєвого матеріалу для картоплі фрі налічується лише 2-3 сорти. Наразі ми займаємось підбором додаткових сортів, які будуть проходити тестування для оцінки їхньої придатності до вирощування на наших полях," — зазначила Лонська.

Вона також зазначила, що вирощуванням картоплі для фрі в Україні майже ніхто не займається, тому компанія вирішила перейняти цей досвід, залучаючи Українську асоціацію виробників картоплі.

У цьому сезоні передбачається переробка частини врожаю на суху суміш для приготування картопляного пюре. Введення в експлуатацію лінії для обробки картоплі фрі заплановане на початок 2026 року.

Related posts