Огірок стане вашим помічником: способи обсмажування на сковороді без олії та вершкового масла.

Вам для цього знадобиться звичайний огірок. Про цей лайфгак розповів кулінар і автор сторінки Petro Cook і як з'ясувалося -- це не просто кумедна вигадка з соцмереж. Метод дійсно працює та навіть має свої логічні пояснення.
Секрет у високому вмісті води та слизових речовин в огірку. Його сік створює на поверхні сковорідки тонкий зволожувальний шар, який:
У такому випадку варто утриматися від його застосування для натирання сковороди. Гіркий присмак може залишитися на дні і вплинути на смак яєчні. Вибирайте молоді, свіжі огірки — вони повинні бути пружними, соковитими і без насіння.
Цей кулінарний трюк є вдалим прикладом того, як можна обійтись без звичних складових, зберігаючи при цьому відмінний смак. Смаження без олії – це реальність, яка може бути не лише корисною, але й дуже зручною.