Як оптимально зберігати моркву в холодильнику: поради від експерта з харчування.


Цей метод тижнями зберігатиме моркву хрусткою.

Морква займає важливе місце в асортименті продуктів на кожній кухні, адже вона використовується в різноманітних рецептах. Проте, немає нічого більш розчаровуючого, ніж придбати свіжі овочі і виявити, що вони покрилися пліснявою або стали м'якими.

За інформацією Еxpress, існує кілька факторів, які можуть впливати на це, зокрема, невірні умови зберігання. Аманда Роккіо, дієтолог і кухар, розповіла, які методи зберігання моркви є найефективнішими.

"Можливо, ви не зовсім правильно зберігали свою моркву. Дозвольте мені продемонструвати, як це слід робити. Чи купуєте ви цілу моркву, чи віддаєте перевагу пакетикам з маленькою морквою, ви, напевно, просто кладете їх у ящик холодильника," - зазначає кухар.

За її словами, найкращий спосіб зберегти моркву хрусткою та свіжою - дістати її з упаковки та поставити в ємність води. Це дозволить зберігати цей овоч свіжим близько чотирьох тижнів.

Зберігайте моркву в герметичному контейнері або банці з кришкою, щоб захистити її від вологи в холодильнику. Не забувайте про чистоту води — змінюйте її кожні 5-6 днів.

Очищення овочів перед їх замочуванням у воді є важливим кроком для запобігання окисленню. Це також дозволить вам значно зекономити час під час приготування страв. Кулінар радить, що таким чином можна зберігати не лише селеру, а й картоплю та салатне листя.

Одночасно, коли ви розміщуєте продукти в ящику холодильника, часті зміни температури через відкриття ящика можуть впливати на їх якість.

Раніше УНІАН ділився порадами, як правильно зберігати цибулю, щоб вона довше залишалася свіжою.

Related posts