Як правильно зберігати овочі та фрукти: корисні поради та хитрощі


Однак усі ми стикалися з моментами, коли помідори втрачають свою свіжість, банани стають темними, а зелень в'яне всього за кілька днів. Щоб запобігти цьому, корисно знати кілька секретів, які можуть продовжити "життя" ваших овочів та фруктів, про які ділилися на сторінці Amazing Garden.

Помідори швидко втрачають вологу через плодоніжку. Для того щоб уповільнити цей процес, можна заклеїти плодоніжку прозорим скотчем. Найкраще зберігати їх при кімнатній температурі, подалі від прямих сонячних променів. У холодильнику помідори втрачають свій аромат, але якщо вони вже дозріли, холод може допомогти зберегти їх свіжість ще на 3-4 дні.

Щоб банани не почали темніти надто швидко, обгорніть плодоніжку паперовим рушником або харчовою плівкою. Так вони зберігатимуться свіжими близько тижня. Також не варто зберігати їх разом з яблуками, адже ті виділяють етилен, який пришвидшує дозрівання.

Зелень довше залишиться свіжою, якщо зберігати її з корінцями, обгорнутими у вологий паперовий рушник і покласти у холодильник у контейнері. Інший спосіб -- поставити пучок у склянку з водою, прикривши зверху пакетом і зберігати у холоді.

Щоб часник не почав проростати, його зберігають у сухому, темному та добре провітрюваному місці. Досвідчені господині радять пересипати його сухою сіллю та чайним листям, це захищає від зайвої вологи та подовжує термін зберігання.

Оптимальне зберігання овочів і фруктів — це не лише спосіб заощадити, а й прояв турботи про добробут родини. Використовуючи кілька простих трюків, можна суттєво знизити кількість харчових відходів і триваліше насолоджуватися свіжими, смачними продуктами.

Related posts