Як приготувати смачну запечену скумбрію для святкового великоднього столу: оригінальний рецепт риби.


Скумбрія - дуже смачна та бюджетна риба, яку можна готувати у духовці, а також на мангалі. Ще скумбрію можна використовувати для приготування салатів.

Кулінарка опублікувала в Instagram рецепт неймовірно смачної запеченої скумбрії, приготованої у духовці.

1. Об'єднайте соєвий соус, паприку, мед, лимонний сік та олію - ви отримаєте смачний маринад.

2. Підготуйте рибу: обріжте плавники, видаліть нутрощі, хребет і маленькі кісточки. Добре промийте і обсушіть. Зробіть надріз вздовж черева, не доходячи до кінця, щоб риба відкрилася, немов книга.

3. Помістіть рибу в маринад і залиште її на 25-35 хвилин (можна й довше, щоб смак і колір стали ще більш виразними). Під час маринування кілька разів перевертайте рибу, щоб вона рівномірно наситилася ароматами. Вийміть рибу з маринаду та викладіть її шкіркою догори. На одній рибі зробіть поперечні надрізи завглибшки 8-10 мм, а на іншій – під невеликим кутом.

4. Розмістіть скумбрію на деко, вистеленому пергаментом, злегка розкриваючи надрізані частини. Випікайте в попередньо розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин. Протягом цього часу кілька разів змащуйте рибу залишками маринаду, щоб вона набрала ще більш апетитного вигляду. (Тривалість запікання може варіюватися в залежності від вашої духовки та розміру риби, тому орієнтуйтеся на свої умови.)

На OBOZ.UA ви також маєте можливість знайти різноманітні рецепти:

Related posts