Як правильно приготувати червоний буряк, щоб зберегти його яскравий колір: корисна порада, яку слід врахувати.


Буряк – це популярний інгредієнт для багатьох страв. Зазвичай перед приготуванням його потрібно відварити. Здається, що це досить простий процес, але при використанні звичайної каструлі буряк може потьмяніти. Дізнайтеся на ТСН.ua, як правильно зварити буряк, щоб зберегти його яскравий колір.

Щоб уникнути проблем з очищенням каструлі від бурякового нальоту та неприємного запаху, що проникає в квартиру, можна приготувати буряк у спеціальному пакеті. Цей метод також сприяє збереженню насиченого червоного кольору овоча.

Які дії слід виконати для цього? Насамперед, буряк потрібно добре промити, щоб позбутися від бруду, а потім помістити його в пакет. Кожен коренеплід має бути упакований окремо. Після цього з пакетів необхідно вичавити якомога більше повітря, а зверху зав'язати вільний вузол.

Далі буряки поміщають у каструлю, заповнюють водою і ставлять на велику температуру. Як тільки вода закипить, вогонь слід зменшити. Важливо, щоб буряки були повністю покриті водою, але краї пакета повинні залишатися зовні.

Скільки часу потрібно для варіння буряка в пакеті? Це питання залежить від розміру овоча. Для середнього буряка вагою близько 200 г вам потрібно близько 50 хвилин. А якщо ви маєте справу з великими буряками вагою 400-500 г, то їх варіння займе не менше 2 годин.

Щоб буряк зберіг свій насичений колір під час приготування, варто розглянути можливість використання мікрохвильової печі. Спочатку овоч слід ретельно промити та висушити. Потім потрібно проколоти буряк виделкою в кількох місцях і помістити його в пакет. Встановіть максимальну потужність мікрохвильовки. Буряк середнього розміру за такої підготовки приготується приблизно за 10 хвилин.

Просмотрите также:

Related posts