Ці пончики настільки смачні, що за ними мандрують навіть на Світязь: ось як їх приготувати вдома (рецепт)

чорниця або інші ягоди - 150 г цукор - 50 г
На початку необхідно створити опару. Для цього в глибокій тарілці змішайте тепле молоко, воду, 2 столові ложки цукру, 2 столові ложки борошна і сухі дріжджі.
Тщательно перемешайте все ингредиенты и оставьте в теплом месте на 20 минут.
Приготування пончиків (фото: кадр з відео)
В окремій великій ємності змішайте просіяне борошно, яйце, залишки цукру, сіль і всю підготовлену опару. Замісіть тісто, яке вийде досить густим і липким.
Потім введіть в тісто масло, яке попередньо довели до кімнатної температури, і ретельно перемішайте. В результаті ви повинні отримати ніжне та еластичне тісто. Накрийте його харчовою плівкою і залиште в теплому місці на півтори години.
Приготування пончиків зі Світязя (зображення: момент з відео)
Далі розділіть тісто на шматочки та формуйте пончики. Всередину додавайте ложку ягід, цукру і добре зліпіть. Сформовані пончики залиште на 45 хв, щоб вони підійшли.
Обсмажуйте у великій кількості олії, приблизно 2-3 хв з кожної сторони. В кінці притрусіть цукровою пудрою і можна насолоджуватись.