Завжди в моді та неймовірно смачно: спосіб приготування яблучного пирога з пісочним тістом.
Для створення цієї страви вам не буде потрібно багато компонентів.
Завдяки ніжному пісочному тісту та ароматній, карамелізованій яблучній начинці, цей пиріг виходить простим у приготуванні, але неймовірно смачним. Кулінари з команди Good Food поділилися корисними порадами для виготовлення цього десерту і підкреслили, що він є класикою традиційної кухні, повідомляє Express.
На початку покрийте велике деко шаром паперових рушників. Потім розріжте яблука на четвертинки, видаліть серцевину, очистіть їх від шкірки та наріжте скибочками товщиною приблизно 5 мм. Рівномірно розмістіть їх на деку.
Після цього розмістіть другий шар паперових рушників і відкладіть нарізані яблука на бік, поки ви займаєтеся приготуванням і охолодженням тіста. Щоб приготувати листкове тісто, розпочніть зі збивання вершкового масла з цукром у просторій мисці до отримання однорідної маси.
Потім розбийте одне яйце і жовток, але збережіть білок на потім - його потрібно буде використати для глазурі. Збийте яйце і жовток з іншими інгредієнтами тіста трохи менше однієї хвилини. Повільно вмішуйте борошно дерев'яною ложкою, поки воно не почне братися в грудки, а потім закінчіть збирати його руками.
Акуратно сформуйте з тіста кулю, оберніть її харчовою плівкою і покладіть у холодильник на 45 хвилин.
Тим часом потрібно приготувати начинку. Змішайте 140 г цукру з корицею та борошном у достатньо великій мисці. Коли тісто постоїть у холодильнику зазначений час, розігрійте духовку до 190°C / вентилятор 170°C / газ 5.
Злегка збийте яєчний білок виделкою у мисці. Відріжте третину тіста та тримайте його загорнутим, поки розкачуєте решту. Вистеліть нею форму для пирога, залишивши невеликий звис.
"Розкачайте третю частину тіста в круг діаметром приблизно 28 см. Потім підготуйте яблука: промокніть їх насухо за допомогою кухонного паперу, після чого висипте в миску з цукром і корицею. Швидко перемішайте інгредієнти руками і одразу ж викладіть отриману суміш у форму, попередньо вистелену папером для випікання, створюючи високий шар. Злегка збризніть краї форми водою та накрийте яблука кришкою, притискаючи краї, щоб забезпечити щільне закриття."
Після цього акуратно зріжте край за допомогою гострого ножа та зробіть п'ять маленьких надрізів на кришці, щоб випускати пару. Потім змастіть тісто яєчним білком і посипте цукровою пудрою. Випікайте 40-45 хвилин, поки не з'явиться золотистий відтінок. Після цього вийміть випічку і дайте їй охолонути протягом 5-10 хвилин. Знову посипте цукровою пудрою і подайте з легкими збитими вершками.
Відомий кулінар Джеймі Олівер поділився своїм рецептом приготування смачного курячого пирога. Він зазначив, що для створення цієї страви вам буде потрібно всього 5 складових.
Крім того, шеф-кухар Емма Віллс розповіла про свій простий у приготуванні рецепт шоколадного торта. Вона вважає його "найвишуканішим тортом у світі".