Швидка домашня карамель за 10 хвилин: Гордон Рамзі поділився простим рецептом смачного десерту з небагатьох складових.
Ц класичний варіант карамелі, яку можна зберігати до тижня.
Магазинна карамель часто містить багато консервантів, але ви можете легко зробити її вдома, використовуючи кілька простих складників, які, ймовірно, вже є у вас на кухні.
Відомий британський кулінар Гордон Рамзі представив свій рецепт карамелі, який можна приготувати всього за десять хвилин. Цей рецепт отримав численні п’ятизіркові відгуки на платформі BBC Good Food. За словами шефа, це традиційний варіант карамелі, який ідеально підходить для поливання десертів, морозива чи як добавка до кави.
Щоб приготувати страву, вам знадобляться такі інгредієнти:
Висипте цукор у сковороду з міцним дном, додайте чотири столові ложки води та розмістіть ємність на середньому вогні.
Коли цукор повністю розчиниться, підвищте вогонь і варіть ще чотири-п'ять хвилин, поки суміш не набуде глибокого золотистого кольору. Ви відчуєте аромат, схожий на запечені горіхи. Якщо ви користуєтеся цукровим термометром, температура повинна досягати приблизно 170°C. Не забудьте, що важливо не перепалити.
Зніміть сковороду з плити і обережно додайте вершки та масло, ретельно перемішуючи. Рекомендується використовувати захисні рукавички, щоб уникнути опіків від пари. Коли карамель охолоне, перелийте її у герметичну пляшку.
Якщо зберігати в холодильнику, вона може застигнути, однак її легко знову зробити рідкою, підігрівши у мікрохвильовій печі або на плиті. Цю карамель, можна зберігати в баночці в холодильнику до тижня.
Для того щоб очистити посуд від карамелі, налийте в нього трохи води і підігрійте. Це сприятиме розчиненню цукру.
Раніше УНІАН ділився рецептом приготування пісочного печива, що складається всього з трьох компонентів.
Курячий пиріг — це відмінний вибір для швидкого обіду або вечері без зайвих клопотів. Рецепт від знаменитого шеф-кухаря Джеймі Олівера допоможе вам швидко створити апетитну страву для всієї родини.