Гарбуз на першому плані: 5 незвичних рецептів для осіннього сезону | УНН

Гарбуз може слугувати не тільки для приготування солодощів, але й для створення колоритних основних страв. УНН підготував для вас рецепти салатів, азійських супів, вареників, пасти та піци з використанням гарбуза.
Використайте сезон гарбуза на максимум! Салат із запеченим гарбузом, азійський суп на кокосовому молоці та вареники з сиром дорблю продемонструють, що гарбуз може слугувати основою не тільки для десертів, а й для яскравих основних страв, зазначає УНН.
Складові:
Гарбуз - 400 г (очищений, нарізаний кубиками);
свіжий розмарин - 1-2 гілочки;
Бальзамічний соус або крем (на ваш розсуд) - 1-2 столові ложки.
Метод приготування:
Розігрійте духовку до 200°C. Наріжте гарбуз на кубики та викладіть їх на деко. Полийте оливковою олією, приправте сіллю та перцем, а також додайте кілька гілочок розмарину. Запікайте протягом 20-25 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким і не набуде золотистої скоринки. Для приготування основи салату промийте та висушіть рукколу. Викладіть її на велику тарілку. Зверху додайте теплий запечений гарбуз. Посипте салат кубиками фети та зернами граната. За бажанням, для покращення смаку, полийте бальзамічним соусом.
Таємниці приготування ідеальних галушок: від манних до гарбузових рецептів 27.06.25, 17:08 * 3711 переглядів
Азіатський суп з гарбуза та кокосового крему
Складові:
гарбуз - 500 грамів (очищений, нарізаний на кубики);
Карі-паста (червоного або жовтого відтінку) - 1 столова ложка.
кокосове молоко - 400 мілілітрів;
овочевий або курячий бульйон - 500 мл;
кінза або зелена цибуля - для подачі;
рисова локшина (по бажанню) - 100 грамів.
Метод приготування:
Цибулю нарізати дрібно, моркву - кружальцями або кубиками, часник подрібнити. У великій каструлі розігріти олію, обсмажити цибулю до прозорості. Додати часник, імбир та карі-пасту, обсмажувати ще 1-2 хвилини, щоб розкрилися аромати. Додати гарбуз і моркву, залити бульйоном, довести до кипіння. Варити 15-20 хвилин, поки гарбуз стане м'яким. Влити кокосове молоко, довести до легкого кипіння, посолити і поперчити за смаком. При бажанні додати соєвий соус і сік лайма. Для кремової консистенції суп можна збити блендером до однорідності. Розлити суп у тарілки, прикрасити кінзою або зеленою цибулею. За бажанням додати варену рисову локшину.
Свято курячих крилець: п'ять неймовірно смачних рецептів 01.07.25, 15:34 * 3452 перегляди
Вареники з гарбузом і сиром дорблю
гарбуз - 250 г (очищений і нарізаний на кубики);
мускатний горіх - невелика порція (за бажанням);
масло вершкове - 20 грамів;
зелень або сметана - за бажанням.
Метод приготування:
У мисці змішати борошно і сіль. Додати яйце, воду та олію. Замісити еластичне тісто. Загорнути в плівку і залишити на 20-30 хвилин. Гарбуз відварити або запекти до м'якості. Злегка остудити і пюрірувати виделкою або блендером. Додати сир дорблю, сіль, перець і мускатний горіх, ретельно перемішати. Тісто розкачати в тонкий пласт. Вирізати кружечки (близько 7-8 см у діаметрі). На кожен кружечок покласти начинку, защипати краї. Відварити вареники в підсоленій киплячій воді 3-5 хвилин після спливання на поверхню. Подавати з вершковим маслом, сметаною та зеленню за бажанням.
Швидкий і ситний перекус на кожен день: топ-5 незвичайних рецептів хот-догів26.06.25, 14:14 * 4470 переглядiв
Макарони з соусом з гарбуза та шавлії.
гарбуз - 300 г (очищений, нарізаний на кубики);
макарони (тальятелле, фетучіні або спагетті) - 300 грамів
Приготуємо соус: наріжте гарбуз і відваріть або запечіть його до м'якості. На оливковій олії обсмажте подрібнений часник до золотистого відтінку. Додайте до нього гарбуз, влийте трохи вершків і збийте все блендером до отримання кремоподібної маси. Приправте сіллю, перцем і щіпкою мускатного горіха. Підготуйте пасту, відваривши її в великій кількості підсоленої води до стану "аль денте". Злийте воду, залишивши приблизно 50 мл для соусу. У сковороді на оливковій олії обсмажте листя шавлії до хрусткої скоринки. Потім додайте пасту та гарбузовий соус, добре перемішайте. Якщо соус вийшов занадто густим, додайте трохи води від варіння пасти для досягнення бажаної консистенції. Розкладіть пасту на тарілках, посипте тертим пармезаном і прикрасьте обсмаженою шавлією. Смачного!
Сезонні консервації: 5 легких і смачних рецептів для серпневих заготовок 12.08.25, 12:24 * 156765 переглядів
Гарбузова піца з прошуто можна описати як піцу з гарбузовим пюре та прошуто.
сіль, перець, мускатний горіх - за смаком.
оливкова олія - 1 ч. л. (для подачі).
Метод приготування:
Змішати дріжджі, цукор і теплу воду, дати постояти 5-10 хвилин до активізації. Додати борошно, сіль та олію. Замісити еластичне тісто. Накрити і залишити в теплому місці на 1 годину для підйому. Гарбузове пюре змішати з вершками, додати сіль, перець і щіпку мускатного горіха. Розкачати тісто у круглий або овальний пласт. Змастити гарбузовим соусом. Викласти нарізану моцарелу та прошуто. Розігріти духовку до 220°С. Випікати піцу 12-15 хвилин до золотистої скоринки та розплавленого сиру. Готову піцу прикрасити свіжою руколою, полити трохи оливковою олією і подавати гарячою.