Баклажанні рулетики з ніжним фаршем і сиром: осіння запіканка від Івана Янюка.

Кулінар Іван Янюк, який надав рецепт баклажанів у грузинському стилі, також радить приготувати ще одну страву з цих овочів. За його словами, всі, хто її скуштував, залишилися в захваті.
Кулінар підкреслює, що баклажанові рулетики з ніжним фаршем і сиром викликають захоплення навіть у дітей.
Інгредієнти:
Для начинки:
* Фарш (суміш свинячого та яловичого м'яса або інший варіант) — 400 грамів
* Одна середня цибулина
* Солодкий перець -- 1 середній
* Сіль -- за смаком
Чорний меленний перець – на ваш розсуд.
Для основи:
* 1,5 кг баклажанів (три великих плоди)
* Сіль і перець -- для присипки
* Твердий сир -- 150 г
Для запашного соусу:
* Петрушка – 20 грамів (зі стеблами)
* Часник -- 30 г (3 великих зубчики)
* Олія оливкова – 100 мілілітрів
Приготування:
Для приготування начинки дрібно поріжте цибулю і солодкий перець, щоб кубики були якомога меншими.
Додайте їх до фаршу, приправте сіллю та перцем. Без інших спецій -- тільки базові смаки.
Добре перемішайте ложкою і залиште настоюватися.
Далі наріжте баклажани на скибочки завтовшки від 0,5 до 1 см. Розкладіть їх на деко, застелене пергаментом, і посипте сіллю та перцем з однієї сторони.
Випікайте 15 хвилин за температури 180 °C, використовуючи режим верхнього та нижнього обігріву з конвекцією.
Поки баклажани в духовці -- натріть сир на тертці. Дрібно наріжте петрушку та часник, змішайте з олією, трохи придавлюючи -- для аромату.
Коли всі інгредієнти підготовлені, переходьте до створення рулетиків. На гарячий слайс баклажана покладіть столову ложку начинки, додайте трохи сиру і акуратно заверніть у рулетик.
Викладайте рулетики у форму швом донизу, щоб не розкрутилися.
На кожен рулетик щедро нанесіть часниково-петрушкову суміш. Потім запікайте протягом 20 хвилин при температурі 180 °C (або 15 хвилин, якщо ви використовуєте курячий фарш).
Іван Янюк нещодавно поділився своїм унікальним рецептом приготування фаршированих перців.
А любителям баклажанів також нагадаємо перевірений рецепт квашених баклажанів, згідно з яким, вони виходять як з діжки.